Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Acaba el rodatge d”El metralla’, un film per a televisió sobre la relació entre un mossèn i un milicià del POUM

ACN Barcelona.-Acaba el rodatge de la pel·lícula per a televisió ‘El metralla’, coproducció de TV3 i La Drecera, un projecte de ficció basat en l’obra original ‘Paco, el metralla’, de […]

Avatar
Agències 30/07/2021

ACN Barcelona.-Acaba el rodatge de la pel·lícula per a televisió ‘El metralla’, coproducció de TV3 i La Drecera, un projecte de ficció basat en l’obra original ‘Paco, el metralla’, de Joan Pera, amb guió i direcció de Jordi Roigé, que es va començar a rodar a principis de juliol als afores de Cerdanyola, i ha finalitzat a Ciutat Vella de Barcelona. El film està protagonitzat per Joan Pera i Roger Pera, amb Mercè Pons i la col·laboració especial de Cristina Brondo. La pel·lícula explica la relació d’un mossèn i un milicià del POUM amagats en unes golfes, al centre de Barcelona, durant bona part de la Guerra Civil, i com l’odi, el recel i les diferències desapareixen amb els mesos.

Aquesta és la història del mossèn Joan i el Metralla, dos personatges antagònics que es veuen obligats a passar bona part de la Guerra Civil amagats a les mateixes golfes. El sacerdot i el comunista es reparteixen l’espai i es disposen a passar bona part de la guerra compartint uns escassos metres quadrats en clandestinitat. El personatge de La Pepeta esdevé l’autèntic àrbitre i líder moral del grup, que ha de procurar cuidar-los.L’obra, pensada inicialment per a teatre, explica les contradiccions de la guerra del 36. “La tendresa i humanitat dels protagonistes contrasten amb el drama amb què s’hauran d’enfrontar”, destaca la productora. A banda dels protagonistes, Joan Pera i Roger Pera, com a Mossèn Joan i el Metralla respectivament, completen el repartiment Mercè Pons (la Pepeta) i Cristina Brondo (Aurora).