Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

El treball amb exposició al fred, un risc que es pot preveure

Quan la temperatura dels llocs de treball sigui inferior a 10ºC es recomana avaluar el risc d’estres tèrmic per fred

|

- Publicitat -

Amb l’arribada de l’hivern hi ha nombrosos llocs de treball que impliquen la realització de tasques en ambients freds. L’ésser huma ha de mantenir una temperatura corporal de 37ºC, independentment de les característiques de l’ambient, tot per preservar la seva salut.

L’exposició al fred pot desbordar els mecanismes de termoregulació de l’organisme i originar molèsties, desconfort, deteriorament de l’agilitat en l’execució física, a més de ser l’origen d’alteracions de la salut. En el lloc de treball una combinació de factors col·lectius (organització de les tasques, condicions de treball…) i individuals (edat, fatiga, despesa energètica física deguda a la tasca, presència de trastorns circulatoris) tenen un rol important en l’alteració de la salut dels treballadors i poden arribar a desencadenar un accident de treball.

Publicitat

Per evitar situacions de risc cal utilitzar roba de treball específicia que ha de proporcionar l’empresa i protegir les principals parts del cos, del refredament i les congelacions. En cas de de pluja o altres condicions climatològiques adverses cal evitar que la roba s’humitegi. Pel que fa a les begudes i els àpats cal evitar l’alcohol ja que redueix la capacitat del cos per regular la tempertura. S’ha de beure coses calentes, però sense abusar de les begudes amb cafeïna.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut