Dilluns, 27 de juny de 2022 - Edició 1432
La República

Elisenda Paluzie: “Si algun diputat no està disposat a fer la independència, que faci un pas al costat”

Ha demanat que es faci una reflexió sobre per què un any després del referèndum d’independència de l’1 d’octubre encara no som independència. En l’entrevista considera que els partits polítics […]

Redacció 12/10/2018

Ha demanat que es faci una reflexió sobre per què un any després del referèndum d’independència de l’1 d’octubre encara no som independència.

En l’entrevista considera que els partits polítics estan obligats a entendre’s per a marcar un nou full de ruta que reforci les debilitats que vam tenir aleshores i pugui culminar amb èxit. Tot i això es mostra crítica amb els partits de Govern perquè considera que ERC ha abandonat el relat de la unilateralitat i JxCat el manté però els fets, diu, no l’acompanyen. Paluzie, tal i com ja va avançar en una roda de premsa aquest cap de setmana passat, diu que des de l’ANC pressionaran el que faci falta.

Sobre les primàries que impulsa l’entitat sobiranista ha dit, en posat seriós, que van molt de debò perquè cal més participació política de la ciutadania i renovació d’idees. A més a més, ha fet una crida  a que la gent s’hi apunti tot i que ha puntualitzat que no hi haurà ni candidats ni llistes electorals de l’Assemblea, però sí nascudes en aquestes primàries i amb el recolzament de l’entitat sobiranista.

Paluzie, ha acabat l’entrevista, remarcant que la societat civil també ha de fer autocrítica, i que l’ANC l’ha fet, sobretot sobre el paper de l’entitat els dies posteriors del referèndum on, considera, que no va pressionar prou al Govern. Així i tot, es mostra optimista perquè a ciutadania de Catalunya mai falla, tal i com va demostrar la gran manifestació de l’11 de setembre d’aquest any 2018.