Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 08 de juny del 2023
Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 08 de juny del 2023

Borràs creu que la resolució de l’ONU sobre Puigdemont reconeix l’exili polític i “casa malament amb una democràcia”

Junts assegura que es mostraran contraris a "qualsevol sospita d'interconnexió de xarxes" per fer front a la sequera

|

- Publicitat -

La presidenta de Junts creu que el dictamen del Comitè de Drets Humans de l’ONU reconeix l’exili polític de l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, i que “casa molt malament amb una democràcia”. Així s’ha expressat Laura Borràs en un acte de campanya a Móra d’Ebre (Ribera d’Ebre), on ha assegurat que l’estat espanyol va vulnerar l’essència d’un govern democràtic en suspendre Puigdemont el 2018. Borràs també ha carregat contra l’actual executiu català, afirmant que “havia de ser el Govern de la independència, però s’ha convertit tristament en el de la incompetència”. En clau territorial, el portaveu partit, Albert Batet, ha afirmat que es mostraran contraris a “qualsevol sospita d’interconnexió de xarxes” per afrontar la sequera.
En l’acte de campanya, celebrat aquest dijous al vespre a tocar del riu Ebre, Batet ha carregat de nou contra la gestió del Govern de la Generalitat envers qüestions com el procés de les oposicions o la sequera. En aquesta línia, el portaveu de Junts ha insistit que el vot al partit ha de ser “un plebiscit” per castigar ERC per la gestió de l’aigua i ha lamentat que l’actual executiu català “no s’hagi reunit” ni amb els pagesos ebrencs ni els tarragonins per tractar la situació de sequera. També ha carregat contra el Govern per no haver presentat un pla de xoc destinat a salvar la pagesia.

Publicitat

Per la seva part, la presidenta de Junts, Laura Borràs, ha criticat el president Aragonès per no haver “culminat la independència” i en canvi, haver-la “fulminat”. “És només una lletra, però marca bastant la diferència”, ha ironitzat Borràs. En relació a la resolució de la ONU sobre el cas Puigdemont, Borràs ha afirmat que l’estat espanyol ha vulnerat tant els drets de l’expresident de la Generalitat com els de la ciutadania.

Et pot interessar  Junts insta a respectar la llista més votada a Girona mentre Guanyem, PSC i ERC apropen posicions per a un canvi

El candidat local critica el “populisme” electoral sobre la inversió a l’Hospital de Móra

En clau local, el candidat a l’alcaldia de Junts a Móra d’Ebre, Rubén Biarnés, ha carregat contra ERC i ha lamentat el “populisme” electoral instaurat a l’hora de parlar de la inversió de cinc milions d’euros que es planteja per a l’hospital comarcal. Així, ha desaprovat el fet que s’hagi posposat una reunió per tractar la qüestió per a després dels comicis d’aquest 28 de maig i que ERC “amenaci de perdre serveis i vides”. “Els senyors d’ERC van bloquejar la inversió de l’heliport l’any 2019. Territori ficava els diners i el SEM demanava que es fes aquí, però es va bloquejar”, ha asseverat Biarnés.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió