Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023
Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023

28-M: Vuitanta independentistes signen un manifest demanant el vot per MÉS per Mallorca

"No parlam només de sobirania política, sinó fiscal, alimentària, energètica i de treure'ns de damunt una monarquia anacrònica, casposa i corrupta", reivindica Lluís Apesteguia

|

- Publicitat -

Una vuitantena de ciutadans de Mallorca han signat un manifest demanant el vot per Més per Mallorca en aquestes eleccions del 28 de maig. Sota el títol “La independència va a MÉS”, l’escrit recorda que, tot i que encara la idea d’una república independent no és majoritària a l’illa, hi ha estudis que xifren en més de cent mil aquells mallorquins i mallorquines a favor de la independència.

Publicitat

“És aquesta gent a qui apel·lam”, assegura el líder de MÉS, Lluís Apesteguia. Així mateix, el text exposa que els diversos motius pels quals cal donar suport a l’opció sobiranista: l’espoli fiscal, el maltractament cultural i lingüístic, el sistema corrupte monàrquic o uns poders de l’Estat poc democràtics, entre d’altres.

En aquest sentit, el manifest apunta que la sobirania esdevé una eina per viure millor, per construir “una societat més justa i una terra més pròspera i sostenible”. Finalment, el text argument que MÉS per Mallorca és la formació que treballa per un veritable autogovern.

Apesteguia: “No parlam només de sobirania política”

El candidat a la presidència del Govern, Lluís Apesteguia, ha assegurat que “cal establir un nou estatus polític per a les Illes Balears, basat en la bilateralitat amb l’Estat” i amb més competències que permetin un “canvi de model econòmic, social i ecològic”.

“Quan parlam de sobirania no parlam només de sobirania política, sinó fiscal, alimentària, energètica i de treure’ns de damunt una monarquia anacrònica, casposa i corrupta”, ha conclòs el candidat.

Et pot interessar  MÉS per Mallorca vol limitar l’entrada de cotxes de lloguer a l’illa
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió