Dijous, 29 de setembre de 2022 - Edició 1526
La República

Chacón pregunta a Illa si “les decisions que està prenent responen a criteris sanitaris o partidistes”

La candidata del PDeCAT malda per treure el cap i acusa el PSOE d’aplicar-li un 155 al PSC

Agències 23/01/2021
Àngels Chacón, candidata del PDeCat

La candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat, Àngels Chacón, exigeix al candidat del PSC, Salvador Illa, que deixi el ministeri de Sanitat i li pregunta si “les decisions que està prenent les últimes setmanes responen a criteris sanitaris o partidistes”. En un acte a Barcelona aquest dissabte al matí en què el partit ha donat suport al sector de l’esport, Chacón ha acusat al PSOE d’aplicar “un 155 al PSC perquè no ha respectat el candidat que havia escollit la militància del partit”. A parer seu, el Comitè Federal que els socialistes han celebrat a Barcelona aquest dissabte per “coronar” Illa és “un més dels tics intervencionistes a què ja ens té acostumats el PSOE”.

La candidata del PDeCAT creu que Illa està “trigant” a deixar el ministeri de Sanitat i li ha preguntat si “l’endarreriment o no de la data de les eleccions respon a criteris de salut o a criteris de partit”. A més ha advertit de “la responsabilitat de les persones que es contagiïn en aquesta jornada electoral”.

Chacón ha mostrat el seu suport al sector de l’esport i ha reivindicat la seva reobertura. “Els centres han pres les mesures de seguretat que calia per poder continuar la seva activitat sense posar en perill la salut de les persones”, ha defensat tot reclamant “l’aplicació de tests massius a tots els esportistes federats i la represa de l’activitat a l’esport de base perquè l’esport també és salut”.