Dilluns, 25 de gener de 2021 - Edició 914
La República

Possible nova data de les eleccions si es posposen: 16 de maig

Ho ha assegurat el programa ‘Planta Baixa’ de TV3, que avança que la intenció del Govern és plantejar divendres un ajornament de, com a mínim, tres mesos

Redacció
Redacció 13/01/2021
Bernat Solé aposta perquè sigui quina sigui divendres la decisió es prengui amb el màxim consens.

Cada hora que passa són més les veus que aposten per endarrerir les eleccions ateses les circumstàncies. I és que les dades epidemiològiques no són bones i poden ser encara pitjors el mes de febrer. El programa de TV3 ‘Planta Baixa’ assegura que el Govern plantejarà a tots els partits aquest divendres ajornar els comicis previstos pel 14-F tres mesos. Afegeix que la nova data més plausible per celebrar-les és el 16 de maig.

Prceisament aquest matí el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, Bernat Solé, ha cridat a buscar el “màxim consens” amb els partits per decidir si es posposen les eleccions. Així ho ha manifestat en una entrevista de Ràdio 4 i La 2. Segons Solé, en la reunió de divendres entre el Govern i els partits es decidirà si es podrà votar el 14-F, i ha recordat que van aprovar un quadre d’escenaris, que incloïa la possibilitat de poder-les ajornar. “Escoltarem el posicionament dels partits, com vam acordar i, a partir d’aquí, el Govern prendrà la millor decisió sobre la base de dades epidemiològiques i sempre sobre la base de criteris de salut”, ha explicat.

També ha concretat que, en cas que es posposin, hauran de debatre i consensuar amb els partits la nova data de les eleccions, i que s’haurà de tenir en compte que hi hagi una situació epidemiològica favorable. El conseller ha assegurat que “no hi ha cap tipus de discrepància” en el si del Govern en què la decisió ha de ser col·legiada, i concreta que els serveis jurídics de la Generalitat determinaran qui ha de signar el decret de convocatòria, cosa que considera que és un pur formalisme. Quan li han preguntat què passaria si algun partit recorre la decisió, Solé ha apel·lat a la “responsabilitat” de tots els partits, i ha assegurat que només tindran en compte el punt de vista epidemiològic per consensuar una posició. “Els ciutadans demanen que deixem de banda l’electoralisme i posem per davant el sentit de país”, ha asseverat el conseller, que ha tornat a reclamar la possibilitat de poder avançar en el vot electrònic per evitar situacions com l’actual.

Relacionats