Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023
Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023

Pendents de la decisió del TSJC sobre el decret d’ajornament del 14-F

|

- Publicitat -
El Govern en funcions ha entregat al TSJC les al·legacions contra la suspensió cautelar de l’ajornament electoral, a les nou del matí d’aquest dijous. Fonts de Palau concreten a l’ACN que el document, d’unes 50 planes, es basa en els tres informes jurídic, sanitari i de processos electorals, que ja s’adjuntaven en el decret suspès pel tribunal. Les al·legacions, doncs -que han elaborat els lletrats de la Generalitat-, tornen a incloure els informes tècnics i jurídics. L’executiu en funcions no planteja elements nous al document, i reitera que el que s’ha fet és correcte. El vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, ja va dir ahir que l’executiu “batallaria fins al final” perquè les eleccions se celebressin el 30-M.

El Govern va haver de reactivar ahir el dispositiu del 14-F. Tot i això, es mostra “convençut” de poder justificar l’ajornament al TSJC. L’executiu reclama “màxima celeritat” al tribunal per resoldre definitivament les impugnacions. El TSJC va suspendre dimarts, de forma cautelar, el decret del Govern que ajorna les eleccions al Parlament del 14-F. Els comicis es mantenen, de moment, en aquesta data.

Publicitat

El tribunal va acceptar les mesures cautelaríssimes que demanaven dos dels recursos, un d’un particular i l’altre d’Izquierda en Positivo. Argumenta que és una decisió “instrumental”, perquè no aturar el comptador de les eleccions impediria que es poguessin celebrar el 14 de febrer si finalment s’estimessin els recursos. Ara tothom està pendent de la resolució de la resta de recursos i de l’avualació de les al·legacions del Govern i de la fiscalia. El TSJC es podria pronunciar avui mateix.

Et pot interessar  Entitats proPalestina demanen des del Parlament que el Govern no consideri Israel com una zona estratègica on invertir
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió