Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Lluís Llach explicita el seu suport a la CUP pel 14-F

Ho justifica perquè calen “canvis radicals en les estructures socioeconòmiques” per fer front a la devastació econòmica que provocarà la pandèmia

Avatar
Agències 31/01/2021
El cantautor i exdiputat Lluís Llach parlant en una roda de premsa de la CUP a Verges, acompanyat dels candidats Montserrat Vinyets, Dani Cornellà i Ignasi Sabater.

El cantautor i exdiputat de Junts pel Sí, Lluís Llach, ha expressat el seu suport per la CUP el 14-F. En una roda de premsa a Verges, a l’Alt Empordà, aquest diumenge, ho ha justificat dient que “la sanitat pública és un dels objectius” dels anticapitalistes. Segons ell, pels diputats electes cupaires la salut serà un tema “obsessiu” en la propera legislatura. Llach ha dit que s’acosta una “pandèmia econòmica d’actituds devastadores” i que per fer-hi front calen “canvis radicals en les estructures socioeconòmiques del país”, que vagin “més enllà d’aquest sistema”. Per Llach, s’ha d’evitar que la “crisi sistèmica” vagi en contra de les classes treballadores.

L’exdiputat va ser escollit l’octubre del 2018 president del Consell Assessor per a l’impuls d’un Fòrum Cívic i Social per al Debat Constituent, impulsat pel Govern. L’òrgan es va dissoldre el 2019, per donar pas a una coordinadora d’enteses pel Debat Constituent, també presidida pel cantautor.