Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

L’independentisme (JuntsxCat, ERC i CUP) obligats a posar-se d’acord

Segons una enquesta per a El Nacional, els socialistes (33/34) guanyarien i substituirien a Ciudadanos. Per segon cop l’unionisme guanyaria però no governaria

Redacció
Redacció 06/02/2021
El ple del Parlament del 16 de desembre de 2020 durant una intervenció del vicepresident de la Generalitat amb funcions de president, Pere Aragonès.

L’independentisme encara és a temps d’evitar la victòria del PSC

La guerra civil entre independentistes, principalment entre JuntsxCat (31/34) i ERC (29/32) pot tornar a provocar una victòria d’un partit unionista en unes eleccions catalanes per segona vegada. Malgrat tot i segons aquesta enquesta, l’unionisme no podria governar però es quedaria a les portes d’una majoria absoluta per la banda alta de la forquilla. L’espectacular i sorprenent augment de la CUP, quarta força amb 9/11 escons, el seu millor resultat garantiria una majoria absoluta independentista.

Cal tenir present que la situació de pandèmia provoca que les enquestes siguin poc fiables i més si estan fetes telefònicament a només 800 persones. Per segon cop, l’independentisme no guanyaria unes eleccions catalanes per culpa de la guerra civil i la seva divisió, un important toc d’atenció a Junts i a ERC.

Caiguda espectacular de Cs (9/10), a continuació els comuns (8/10), Vox (6/9) i el PP (3/4) seguiria a la cua. El PDeCAT quedaria fora i els seus vots tornarien a la paperera de la història. Faria bé l’independentisme, sobretot JuntsxCat i ERC que fessin una crida conjunta a la participació, entomant la seva responsabilitat i assumint el desgavell d’aquesta legislatura i intentar evitar que l’unionisme guanyi malgrat no governi.