Edició 2049

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 05 de març del 2024
Edició 2049

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 05 de març del 2024

La reflexió del director de Participació Ciutadana sobre el 14-F: “Les eleccions es ‘poden’ celebrar però cal decidir si es ‘volen’ fer”

|

- Publicitat -

El director general de Participació Ciutadana i Processos Electorals, Ismael Peña, ha afirmat a través d’un llarg fil del seu perfil de Twitter que les eleccions es “poden” celebrar el 14 de febrer però ha afegit que ara cal decidir si es “volen” fer. Davant la pregunta de si es volen fer, Peña admet que té “molts dubtes”. “Tinc una opinió, i em tocarà defensar-la aquesta setmana. Però l’hauré de defensar sabent que potser un petit canvi podria fer-me canviar d’opinió. Perquè és un tema complex. Perquè no és fàcil. Qui tingui una opinió ferma, el considero afortunat”, ha argumentat. D’altra banda, ha explicat que els partits han pactat que divendres es prengui una decisió definitiva.

“Jo crec que és diferent dir que podem fer-les a dir que haguem de fer-les. I aquí està el quid de la qüestió. I això fa el tema tan complex. Personalment crec que no hem de decidir tant en termes de salut com socials”, ha afegit el director general integrat al Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència.

Publicitat

Segons Peña, quan se centra tota l’atenció en l’epidèmia, la propagació, en els ingressos, en la soca… s’apropa tant el microscopi per veure el bitxo que s’oblida el cos que l’hostatja, les persones i, encara més, la societat. I en aquest sentit, afirma que, per a ell, els indicadors de salut són “un complement” als indicadors dels dispositius de l’organització del procés electoral.

El responsable de processos electorals del Govern es mostra convençut que les eleccions es poden fer el 14 de febrer però creu que cal preguntar-se si s’han de fer. I aquesta pregunta, segons afegeix, no es pot preguntar als mateixos indicadors. La pregunta s’ha de fer, segons Peña, a les persones, a les sensacions, a les conviccions, als dubtes i a les pors”. I fixa que a la reunió de partits de divendres s’haurà de respondre a la pregunta de si es “volen” fer els comicis en la data prevista.

El director general també ha revelat que en la reunió tècnica d’aquest dilluns s’ha decidit fixar divendres com la data definitiva per decidir si hi haurà eleccions o no el 14 de febrer, tot i que el document aprovat pel Procicat establia una segona data, del 29 de gener, quan comença la campanya. “La campanya electoral havia de ser el punt de no retorn: el que es decideixi allà s’acaba. La primera decisió d’avui ha estat que no hi haurà diverses fases de decisió: divendres, el 15, decidirem si hi ha eleccions o no”, ha assegurat.

Considera que és una “doble decisió” per no arriscar els diners i no malmetre el capital social marejant la ciutadania, però també apunta que té una “contrapartida”, que suposa que no es té el comodí del “fre de mà”.

Publicitat

Opinió

Més llegides

Minut a Minut