Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023
Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023

La fiscalia demana dos anys i dos mesos de presó per a l’assessor del cap de llista de VOX

|

- Publicitat -

La Fiscalia sol·licita una pena de dos anys i dos mesos de presó per a Jordi de la Fuente, dirigent de Vox a Barcelona i membre del cercle més pròxim del cap de llista del partit, Ignacio Garriga, per la seva participació en un atac xenòfob a un centre de menors al Masnou, al Maresme, al juliol de 2019. Segons publica Eldiario.es la Fiscalia manté que el dirigent de Vox va ser un dels coordinadors de l’atac, que es va saldar amb quatre ferits, dos d’ells menors. L’assessor de Garriga va acudir-hi amb un megàfon i va corejar al costat de més manifestants crits de “anem per ells”, “moros de merda”, “cremarem l’alberg” i “us matarem”. El Ministeri Públic l’acusa d’un delicte d’odi i sol·licita, a part de les penes de presó, 2.700 euros de multa, cinc anys d’inhabilitació per a exercir qualsevol ofici educatiu així com la prohibició d’acostar-se a menys de 300 metres del centre de menors durant dos anys.

Publicitat

Encara que a causa del seu passat neonazi el seu nom no figura en cap costat i no va en les llistes, De la Fuente exerceix de secretari d’organització de Vox a Barcelona. Va ser un dels assessors més pròxims de Garriga durant la campanya de les eleccions generals de novembre de 2019 i compta amb la màxima confiança del candidat ultra a la Generalitat així com de Juan Garriga, cosí del candidat i president de Vox a la demarcació de Barcelona.

De la Fuente va ser dirigent del Moviment Social Republicà (MSR) i secretari d’organització de Plataforma per Catalunya (PxC), formació que ha nodrit amb força les files de VOX.

Et pot interessar  Francisco Bañeres, el fiscal que va marxar d'un acte en sentir a Torrent dir que hi ha "presos polítics", proposat com a fiscal superior de Catalunya
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió