Dimarts, 19 de gener de 2021 - Edició 907
La República

La CUP supedita el 14-F a la pandèmia però demana fer les eleccions el “més aviat possible”

Carles Riera diu que el cicle polític està “liquidat” i el Govern, “esgotat”. Creu que “no dona resposta als reptes nacionals i al projecte d’autodeterminació i aminstia”

Avatar
Agències 11/01/2021
El diputat de la CUP al Parlament en la roda de premsa d'aquest dilluns.

El diputat de la CUP al Parlament Carles Riera ha condicionat les eleccions a l’evolució de la situació epidemiològica de la covid-19 però ha demanat celebrar-les “com més aviat possible perquè aquest cicle polític està totalment liquidat i el Govern està esgotat”. En una roda de premsa aquest dilluns, Riera ha instat el Govern a mobilitzar “tots els recursos necessaris” per celebrar els comicis amb seguretat sanitària i garanties electorals. Segons ell, el Govern “no dona resposta als reptes nacionals i al projecte d’autodeterminació i aminstia, central per a l’autodeterminació del país”, ni a les necessitats de polítiques públiques a Catalunya.

Ha acusat el Govern de tenir un “problema de planificació i previsió” per les dificultats que van tenir dissabte uns 6.000 aspirants a professors, que van tenir problemes per accedir a les oposicions d’educació pels desperfectes que va provocar el temporal Filomena. Riera ha lamentat que els opositors fessin l’examen en “condicions d’alt risc i molt adverses”, i ha demanat responsabilitats al conseller d’Educació, Josep Bargalló, i als encarregats de gestionar l’episodi de dissabte, que ha titllat de despropòsit.

D’altra banda, ha insistit en la reducció de ràtios d’alumnes amb un màxim de 15 a primària i a secundària, i de 10 en educació infantil mentre duri la pandèmia i l’augment del personal docent, cosa que és “imprescinbile” per garantir l’atenció educativa de tot l’alumnat.

Ha considerat que els autotests de coronavirus en centres educatius “no és la millor metodologia ni la més òptima” i ha apostat perquè el personal sanitari format els faci i supervisi i que consti en l’historial clínic.

Relacionats