Dijous, 27 de gener de 2022 - Edició 1281
La República

La CUP diu no a la proposta d’ERC de govern de via ample

En diferents documents aprovats pel seu comitè polític qüestiona la campanya liderada per Dolors Sabater (Guanyem)

Redacció 24/01/2021
Dolors Sabater en un acte de precampanya de la CUP.

Critiquen que s’obri la porta a entrar al Govern i el personalisme de la candidata, entre d’altres

El Consell Polític de la CUP ha aprovat aquest dissabte tres documents que qüestionen per àmplia majoria el plantejament electoral de la candidata Dolors Sabater, de Guanyem, per obrir la porta a entrar al Govern, i el personalisme de la candidata, segons publica aquesta nit ‘Nació Digital’. Un dels documents -impulsat per l’assemblea de Monistrol-, critica el relat de la candidata quan afirma que la coalició està preparada per entrar a un Govern, ho veu “irresponsable i perillós” i crida a desmarcar-se’n “frontalment”. Un altre dels documents, impulsat per l’assemblea de Valls, lamenta el personalisme de Sabater en la campanya i demanen un canvi d’estratègia comunicativa.

En el document que posa en dubte l’estratègia que s’avé a entrar a l’Executiu apunta que “cap responsabilitat és més gran que assumir el pes de l’oposició des de l’esquerra a les renúncies en clau nacional i l’austericidi que executarà el pròxim govern” i subratlla el “desgast” que han patit els partits de Govern. “Només la capacitat de diferenciar-se’n ens pot situar com a alternativa per captar el seu desgast, alhora que consolidar un nínxol electoral”, assenyala el text citat per ‘Nació Digital’. Altres arguments que esgrimeixen són que si es fa valdre a capacitat de negociació es redueix el relat de “confrontació”.

 

Altres punts crítics procedeixen d’una resolució d’un nucli de Gràcia, que posa sobre a taula les condicions “anòmales” que han envoltat la formació de la candidatura i l”opacitat de conformació i funcionament del comitè de campanya”; i de l’assemblea de Valls, que lamenta que la campanya giri entorn de la candidata i no del projecte polític. A més, afegeix que les persones que encapçalen la candidatura no han de ser “líders de masses” i reclama “un canvi d’estratègia comunicativa”.

 

A mitjans de desembre passat, la CUP va aprovar el preacord entre la Candidatura d’Unitat Popular i Guanyem de cara a les eleccions del 14-F a la Generalitat i que fos Dolors Sabater qui liderés la llista. Aleshores, la diputada Maria Sirvent va explicar després del Consell Polític que tiraven endavant “una candidatura àmplia que pugui guanyar un canvi de cicle polític a Catalunya”, mentre que el diputat Carles Riera va defensar el preacord davant la “irresponsabilitat” i la “confrontació constant” dels partits que governen.