Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Junts demana el vot per evitar que Illa i les forces del 155 s’imposin a l’independentisme

Borràs ha replicat a Illa que “l’única foto” de la plaça Colón va ser “la dels hereus i alumnes del règim del 78 que va fer tremolar les cames a Pedro Sánchez”

Agències 11/02/2021
Jordi Turull, en un míting d'aquesta campanya

Junts s’activa per convèncer els indecisos. La candidata, Laura Borràs, ha demanat a la gent que no té decidit què farà el 14-F que opti per Junts per evitar que el PSC, Salvador Illa i “les forces del 155” s’imposin a l’independentisme i a l’1-O. En l’acte de campanya de dijous a Tarragona, Borràs ha replicat a Illa que “l’única foto” de la plaça Colón va ser “la dels hereus i alumnes del règim del 78 que va fer tremolar les cames a Pedro Sánchez”. El cap de llista del PSC ha dit avui que el compromís de Junts, ERC, CUP i PDeCAT per no governar amb els socialistes és “la foto de Colón dels independentistes”. El líder de JxCat, Carles Puigdemont, ha augurat que si el seu partit guanya a Tarragona també guanyarà a Catalunya.

El cap de llista per Tarragona, Albert Batet, ha alertat que a la circumscripció hi “balla” un escó entre Junts i el PP. Finalment, Batet ha asseverat que “tot vot que no vagi per a JxCat serà un vot per a la involució i la repressió”.

El número u per Tarragona també ha apel·lat a l’emoció: “La generació dels meus avis va veure tornar Francesc Macià de l’exili. La generació dels meus pares va veure tornar Josep Tarradellas. La nostra generació veurà tornar Carles Puigdemont de l’exili”.

El secretari general del partit, Jordi Sànchez, ha argumentat que a JxCat no son “els de la confrontació”, perquè qui la vol és l’Estat. Però també ha afegit que Junts “no s’aparta” quan Espanya “amenaça i reprimeix”. “En la confrontació per guanyar la llibertat també hi ha el compromís de governar. I això ho fa la gent, i el Govern té l’obligació d’ajudar la ciutadania”, ha conclòs Sànchez.

Per la seva banda, L’exconseller Jordi Turull ha advertit que un partit que vol representar l’independentisme ha de ser “motor i catalitzador”, i mai ser-ne “fre de mà”.

https://twitter.com/JuntsXCat/status/1359938186319921156