Dilluns, 8 de març de 2021 - Edició 956
La República

Josep Sort dimiteix de tots els càrrecs i deixa la llista de Junts denunciant “guerra bruta”

Junts el suspèn de militància i “condemna i rebutja qualsevol conducta política que no passi pel respecte a l’adversari i pugui ser ofensiva”. Emplaça la resta de partits a seguir l’exemple

Redacció
Redacció 25/01/2021
Josep Sort abandona la presidència de Reagrupament i la llista de Junts.

El fins ara president de Reagrupament i número 65 de la llista de Junts per Barcelona, Josep Sort, dimiteix de tots els càrrecs i responsabilitats orgàniques. Ho fa després de reconèixer que amb alguns dels seus tuits “he posat fàcil la guerra bruta que algú va anunciar que passaria en aquestes eleccions. I que ja existeix. Culpa meva, sabent com sé com són els nostres enemics. Sempre he estat independentista i d’esquerres. Em toca, doncs, assumir responsabilitats ràpid”. I ha informat que abandona tots els seus càrrecs orgànics i responsabilitats. Ho ha escrit en una piulada aquest matí i poc després ha donat de baixa el seu compte de Twitter.

Des d’ahir al vespre Sort va rebre una allau de crítiques i atacs a les xarxes, especialment després que l’alcaldessa de Barcelona compartís alguns dels seus reprovables tuits:

La direcció de Junts ha acordat per unanimitat suspendre de militància Josep Sort. La direcció del partit, reunida aquest matí, “condemna i rebutja qualsevol conducta política que no passi pel respecte a l’adversari i pugui ser ofensiva”. El partit informa que Sort ha comunicat a la direcció la seva voluntat de renunciar com a candidat a les eleccions del proper 14 de febrer. La direcció de Junts passa ara la pilota als altres partits: “esperem que aquesta celeritat de Junts per Catalunya sigui compartida per la resta de forces polítiques catalanes en un moment en què des de la política s’ha de donar exemple i actuïn de la mateixa forma si es donen casos similars”.

Més enllà del mal gust d’alguns dels tuits de Sort l’episodi ha posat el descobert un cop més la hipocresia de Colau, que es permet donar lliçons de moralitat quan governa gràcies als vots del xenòfob i anticatalà, Manuel Valls. La moral, es veu, només compta quan es tracta dels altres.

Comunicat de Junts: 210125 Comunicat de premsa (1)

Reagrupament també s’ha desmarcat del que fins ara era el seu president afirmant que “la independència la tindrem però amb respecte per tothom”: