Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

ERC i Junts posen en valor en la primera reunió negociadora que l’independentisme hagi superat el 50%

|

- Publicitat -

Segons han explicat en un comunicat ERC i Junts s’han reunit aquesta tarda per primera vegada després de les eleccions del 14 de febrer per iniciar les negociacions per formar el nou Govern de la Generalitat. Coincideixen en afirmar que la primera trobada “ha estat molt positiva i ha servit per posar en valor tant la victòria independentista com la nova derrota dels poders de l’Estat que volien apartar l’independentisme de les institucions”.

Publicitat

Els dos actuals socis de govern han destacat com un gran èxit del moviment independentista l’avanç sostingut en cada nova elecció, que s’hagi pogut passar de 70 a 74 diputats i que per primera vegada s’hagi superat la barrera del 50% de suport als partits independentistes.

Tant Junts com Esquerra han coincidit que els resultats “són una gran oportunitat per l’independentisme per iniciar una nova etapa al país que permeti avançar tant a nivell social com nacional i on caldrà estendre la mà a més forces”. Aquesta ha estat la primera trobada dels dos actuals socis de govern, la primera presa de contacte amb els resultats a la mà i tots dos partits s’han emplaçat a continuar treballant conjuntament i aprofundint els propers dies en noves trobades.

L’equip negociador d’ERC el formen Marta Vilalta, Josep Maria Jové, Sergi Sabrià i Laura Vilagrà, mentre que el de Junts l’integren Jordi Sànchez, Elsa Artadi, Josep Rius, Francesc de Dalmases i Míriam Nogueras.

Et pot interessar  Turull es torna contra Junqueras: "El vot a Junts és la garantia de no tirar l'1-O a les escombraries"
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió