Dimecres, 3 de març de 2021 - Edició 951
La República

Els negociadors d’ERC i els comuns constaten “que cal iniciar una nova etapa i reforçar les polítiques d’esquerres”

Els dos partits s’han trobat aquesta tarda per primer cop des del 14-F per explorar possibles acords

Redacció
Redacció 22/02/2021
Jéssica Albiach, observa el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, durant un ple al Parlament. Els seus partits s'han reunit aquest dilluns.

Esquerra Republicana de Catalunya i En Comú Podem coincideixen que “cal iniciar una nova etapa al país i un reforç de les polítiques d’esquerres” en la primera trobada entre els equips negociadors de les dues formacions. S’han reunit aquesta tarda per primera vegada després de les eleccions i han coincidit que cal iniciar una nova etapa de canvi al país en aquesta legislatura i que cal un reforç de les polítiques d’esquerres en el nou Govern de la Generalitat. Els dos partits han fet un primer intercanvi d’opinions en la reunió i avaluació dels resultats i han compartit que les prioritats del nou executiu han de ser el rescat social, la reconstrucció i la resolució del conflicte entre Catalunya i l’Estat espanyol.

D’altra banda, les dues formacions també han compartit la voluntat de construir una estratègia compartida per fer front a l’extrema dreta al Parlament de Catalunya després de l’entrada de Vox a l’hemicicle. En aquest sentit, s’han emplaçat a treballar conjuntament amb la resta de partits polítics per consensuar aquesta estratègia. Esquerra Republicana i En Comú Podem han acordat que seguiran en contacte els propers dies per explorar les possibilitats d’acords.