Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

El diàleg de la CUP amb l’estat només es produirà si s’accepten l’amnistia i l’autodeterminació

Sabater critica que els projectes catalans que opten al fons europeu “estan plagats d’empreses de l’ibex” i apunta a ERC

Agències 04/02/2021
Pla mitjà de la candidata de la CUP, Dolors Sabater, abans d'un acte de campanya a Barcelona, amb la seu d'Endesa a Catalunya de fons. Imatge de l'1 de febrer del 2021. (Horitzontal)

La CUP es mostra favorable a continuar el diàleg amb l’Estat però sempre i quan Madrid accepti l’amnistia i el reconeixement del dret a l’autodeterminació per seure a la taula. La candidata Dolors Sabater ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio aquest dijous que són “condicions irrenunciables” per seguir amb les converses. Creu que s’ha d’acabar el fet que el govern espanyol consideri l’independentisme com a “criminalitzable”.

Segons ella, els indults no serien un bon primer pas pel diàleg, ja que continua sent una mesura de “criminalització” del moviment. D’altra banda, Sabater ha criticat que els projectes catalans que opten als fons europeus Next Generation “estan plagats d’empreses de l’ibex”, i ha assenyalat ERC com a responsable.