Dijous, 29 de setembre de 2022 - Edició 1526
La República

Cop de mà de la JEC al PDeCAT: Certifica que manté tots els drets electorals

Aprofiten la decisió per tornar a exigir participar a la taula de partits sobre les eleccions

Agències 08/01/2021
La candidata del PDeCAT, Àngels Chacón, a la redaccció de l'ACN.

La Junta Electoral Central (JEC) ha certificat que el PDeCAT manté tots els drets electorals de cara als comicis del 14-F. Segons ha anunciat el partit, la JEC ha acordat “reconèixer els drets derivats de l’ordenament electoral que puguin correspondre a la coalició electoral presentada a les eleccions al Parlament de 2017 amb la denominació de Junts per Catalunya hauran de correspondre al PDeCAT, perquè és l’única formació política d’aquella coalició electoral que es presenta en aquest procés”. La formació de David Bonvehí, amb l’exconsellera Àngels Chacón com a candidata, advertia que els drets li pertanyien i que els faria efectius. El contrari, apunten, seria “un frau per als electors i representants del PDeCAT a les institucions”.

La formació explica que vetllarà perquè l’acord de la JEC es compleixi. Fan referència a la seva participació a la taula de partits sobre les eleccions -a la qual fins ara no hi han estat convocats com a partit-, la incidència en la cobertura de mitjans de comunicació públics o el repartiment de la presència en espais de propaganda electoral de tot tipus. “Sabíem que teníem raó”, han apuntat des del partit.

La JEC dictamina que, el fet que un partit polític s’hagi acreditat davant la JEC amb la mateixa denominació que va tenir la coalició de Junts per Catalunya “no afecta a la coalició electoral” que estava formada pel PDeCAT i Convergència Democràtica de Catalunya.

Així, com que CDC no presenta candidatura per al 14-F, l’aplicació de la doctrina de la JEC porta a reconèixer que els drets derivats de les anteriors eleccions de la coalició de JxCat “hauran de correspondre al PDECAT”. El dictamen argumenta que és així perquè el partit de Bonvehí és “l’única formació política d’aquella coalició que es presenta en aquest procés electoral”, el 14-F.