Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Constituïdes el 100% de les meses electorals

El Govern creu que la publicació de l’escrutini s’acabarà endarrerint però espera indicacions de la JEC

Avatar
Agències 14/02/2021
El conseller d'Afers Exteriors, Bernat Solé, encarregat de la logística de les eleccions

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, ha informat que ja s’han constituït el 100% de les meses electorals, i ha agraït a tothom la “responsabilitat i el compromís cívic”. Ho ha fet a través de Twitter en una piulada a les 11.10 hores. El director de Participació Ciutadana i Processos Electorals, Ismael Peña-López, havia explicat uns minuts abans que quedaven 22 meses per informar, 9 d’elles a Barcelona, tot i que ell mateix ja ha augurat que s’acabarien constituint. “Molt probablement ja estan constituïdes però nosaltres encara no ho sabem”, ha dit a TV3.

Sobre la publicació de l’escrutini, ha indicat que “segurament s’endarrerirà”, però caldrà consultar-ho amb la Junta Electoral Central.
Peña-López ha reconegut la seva satisfacció per la constitució de les meses electorals després de “l’apocalipsi” que s’havia plantejat en algun moment. Ha explicat que de les 22 meses que faltaven per informar en aquell moment, 9 estaven a la ciutat de Barcelona, i la resta en municipis petits de la demarcació de Barcelona. Serien uns 15.000 electors.