Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Casado es desmarca ara de la violència policial de l’1-O

L’actual líder del PP considera que les càrregues “s’haurien d’haver evitat”

Avatar
Agències 09/02/2021
Casado fent campanya amb Alejandro Fernández.

El president del PP, Pablo Casado, ha assegurat aquest dimarts que “va decidir” personalment no comparèixer davant els mitjans l’1 d’octubre del 2017 com a portaveu del partit perquè estava en desacord amb el mètode que el Govern espanyol va fer servir per impedir el referèndum.

“El que es veia a la televisió era una cosa que, al meu parer, s’hauria d’haver evitat”, ha afirmat Casado en una entrevista de Rac1. Quan li han preguntat si es referia explícitament a les càrregues policials, ha insistit que s’haurien d’haver evitat i ha comparat el malestar per l’actuació policial amb els aldarulls per la sentència del procés sobiranista.

Ha dit que no podia negar que la votació es feia, tot i no ser vàlida: “Ni estava d’acord amb els qui deien que es votava en unes eleccions homologables; ni estava d’acord amb els qui deien que allà no s’hi votava”. Casado ha apuntat que s’hauria d’haver evitat el que va passar amb anterioritat: des del punt de vista judicial, ha dit, un jutge hauria d’haver actuat abans; i, des del punt de vista polític, ha afirmat que “es va fer malament” el primer tripartit amb el Pacte del Tinell, l’elaboració de l’Estatut i el pas de CiU cap a l’independentisme.