Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Carrizosa vomita odi contra els independentistes i es declara disposat a “seure amb el diable per fer-los fora”

Es solidaritza amb Vox i acusa els antifeixistes: “són els més totalitaris que hi ha”

Avatar
Agències 08/02/2021
Carlos Carrizosa fent campanya. Europa Press

El candidat de Cs a la presidència de la Generalitat, Carlos Carrizosa, ha dit que Cs només pactarà un govern en el qual hi puguin ser i que, com són un partit de centre, en les seves paraules, poden pactar tant a l’esquerra com a la dreta: “Seuria amb el diable per fer fora els independentistes”. En una entrevista d’aquest dilluns a la Cope, que ha recollit Europa Press, ha dit que Cs no vol donar suport a un govern de manera externa, sinó que vol formar part del Govern: “Pactaré un govern en el qual hi pugui ser Cs”.

Sobre la jornada electoral del 14-F, Carrizosa ha dit que “l’independentisme sap que el radicalisme anirà a votar”, per la qual cosa ha animat els constitucionalistes a mobilitzar-se perquè, en les seves paraules, són més. El candidat ha advertit que, al seu parer, hi ha un problema de desafecció cap a la política entre els votants, i també la por a la pandèmia, “que provoca que hi hagi un 36% d’indecisos i una gran bossa de persones que encara no han decidit si aniran a votar”.

Carrizosa ha acusat, concretament, els mitjans catalans d’animar els ciutadans a presentar objeccions per no formar part de les meses electorals: “Tots els missatges que envia l’independentisme són per desincentivar la participació i per sembrar por; si guanyen ho donaran per bo i si perden en deslegitimaran el resultat”. Ha considerat que “ara podria arribar el moment del constitucionalisme”, a causa de la gestió del Govern de la pandèmia i l’economia, motiu pel qual creu que l’independentisme només podrà guanyar amb una alta abstenció.

Finalment, ha criticat els incidents en els actes de campanya de Vox d’aquest cap de setmana: “A mi m’han pegat, m’han escopit, m’han llançat cervesa… Aquests que s’anomenen antifeixistes són el més totalitaris que hi ha”.