Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

14-F: Otegi avisa d’un pacte del PSC per evitar un president d’ERC: “Si no hi anem, vénen ells”

El coordinador general d’EH BIldu participa en l’acte central dels republicans i avisa d’un pacte entre unionistes

Redacció
Redacció 07/02/2021
Foto: @marcpuigperez

El coordinador general d’EH Bildu, Arnaldo Otegi, ha advertit aquest diumenge que els partits contraris a la independència de Catalunya, si sumen, pactaran a la Generalitat per evitar que se “segueixi caminant cap a la proclamació de la republicana catalana”. Durant l’acte central de campanya d’ERC a Girona, Otegi ha parlat d’una possible aliança del PSC amb Vox i altres formacions unionistes per evitar una Presidència d’ERC i ha afirmat que “si poden sumar, no tingueu cap dubte que sumaran els vots per formar govern”. “Si nosaltres no hi anem, vénen ells”, ha afegit el polític basc. “Estem en un moment on estan en joc moltes coses. Al 14-F s’hi ha d’anar perquè si no hi anem, vénen ells. I si vénen ells, res de bo pel país”, ha defensat.

Durant la intervenció, Otegi ha dit que el procés català ha estat “extraordinari” malgrat que no és “fàcil”. “No hi ha lluita d’alliberació nacional i de justícia social sense que hi hagi moments difícils”, ha analitzat.

Davant “l’alta velocitat” que “imposa el capitalisme”, Otegi ha dit que l’independentisme d’esquerres ha de ser capaç de trobar la seva velocitat i poder treballar en els grans moments i les tendències.

Ha apuntat que els que viuen en un “món analògic de la política” pensen que amb insults i amb la recreació d’èpoques passades es poden aconseguir vots. “Pensen en conceptes masculins de a veure qui la té més grossa o qui diu el major comentari. Competeixen entre qui crispa més o qui genera més confrontació”, ha destacat.

 

A banda del suport de Bildu, qui també ha participat telemàticament de l’acte central ha estat la portaveu del BGN, Ana Pontón. La líder gallega ha apuntat que els catalans de nou donaran una “lliçó de dignitat amb una contundent victòria sobiranista”.

 

Pontón ha demanat una resposta “contundent” a aquells que volen fer servir la pandèmia per “torçar” la voluntat popular. “El 14-F no són unes eleccions més, va de democràcia i de futur, dignitat i de voluntat popular”, ha apuntat.

 

Finalment, des del BNG han apuntat que les nacions sense estat d’Espanya són l'”esperança d’un canvi real” i que per això “ens ataquen”. “El problema no són els gallecs, els bascos o els catalans sinó el centralisme”, ha sentenciat.