Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

14-F: La JEC obliga la Diputació de Barcelona a retirar la campanya sobre el catàleg de serveis

Atén la demanda d’ERC, que considerava que vulnerava la Loreg perquè feia al·lusió als assoliments obtinguts

Redacció 04/02/2021
Dionís Guiteras, vicepresident de la Diputació de Barcelona

ERC i el govern a la DIBA del PSC i Junts/PDeCAT

La Junta Electoral de Barcelona ha resolt que la campanya de la Diputació de Barcelona sobre l’aprovació del seu catàleg de serveis incompleix la Llei Orgànica del Règim Electoral General (Loreg) i en conseqüència ordena a l’administració provincial que la retiri del seu web i de les xarxes socials. La JEC atén d’aquesta manera la denúncia d’ERC, que considerava que la campanya -que incloïa la convocatòria d’una roda de premsa que es va celebrar el 28 de gener- vulnerava l’article de la Loreg que prohibeix campanyes institucionals amb al·lusions als assoliments obtinguts. ERC afirmava que la companya tenia “voluntat d’influir en el vot dels electors en incloure referències a les inversions que faria en el futur la institució”.

La Junta examina tant la roda de premsa com les publicacions a web i xarxes socials i determina que, efectivament, els continguts vulneren l’article esmentat de la Loreg. Per això atén la demanda d’ERC i ordena a la Diputació de Barcelona que retiri els continguts.

 

Cal recordar que a finals de gener ERC denunciava que t la Diputació de Barcelona havia presentat el catàleg de serveis durant els dies previs al 14-F. Els republicans assenyalaven l’ens per haver explicat en roda de premsa “una campanya de mèrits sobre els diners que repartiran els propers tres anys”. “La Diputació de Barcelona és la tercera institució del país i sap perfectament quines actuacions pot fer i quines no”, afirmava ERC a la denúncia.