Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Villatoro agafa les regnes de l’Institut Ramon Llull amb ‘immediatesa, entusiasme i il·lusió’

Malgrat la contenció i l’austeritat que marcaran el seu mandat al capdavant de la direcció de l’Institut Ramon Llull, Vicenç Villatoro s’ha compromès a treballar perquè la cultura catalana guanyi visibilitat a l’exterior i els productors i la creació cultural catalana surtin de les fronteres de Catalunya. Ser internacionals doncs, és una de les prioritats de Villatoro, que creu que és un dels requeriments de la cultura catalana actual i considera que l’IRL n’és la principal eina. L’escriptor i periodista que aquest dilluns ha estat ratificat al càrrec pel consell de govern de l’Institut Ramon Llull ha assegurat que treballarà amb ‘immediatesa, entusiasme, il·lusió i ganes’.

Redacció
Redacció 01/02/2011

Vicenç Villatoro ha estat nomenat aquest dilluns director de l’Institut Ramon Llull pel consell de govern de la Institució que s’ha reunit a la seu de la Conselleria de Cultura. Villatoro agafa el relleu de Josep Bargalló satisfet de la confiança que li ha fet el consorci en un terreny que li sembla, ha reconegut, importantíssim.

Donar-se a conèixer fora, principal prioritat

El nou director del Ramon Llull ha defensat que ‘el requeriment essencial’ de la cultura catalana i balear és ‘sortir a fora’, perquè considera que hi ha una ‘potència de creació’ que no en té prou amb el mercat i consum intern. Per això, segons el periodista i escriptor, calen eines que afavoreixin aquesta internacionalització i ha reconegut, l’Institut Ramon Llull n’és una. Per això ha dit que agafa el càrrec amb ‘immediatesa, entusiasme, il·lusió i ganes’. Una de les primeres tasques que durà a terme és completar l’equip i les vacants que a finals d’any van quedar per cobrir. Villatoro és conscient de l’època en què agafa aquest relleu i per això ha defensat treballar amb contenció econòmica i austeritat.

En aquest sentit, està convençut que es pot treballar ‘interioritzant’ aquesta austeritat però cal, ha afegit, que la cultura catalana, la màxima beneficada de l’IRL, la noti ‘el menys possible’. Per aquest motiu, segons Villatoro, cal explicar la tasca de l’IRL per demostrar que el diner públic destinat a l’Institut Ramon Llull s’utilitza correctament.