Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

[Vídeo] La cadena Fox posa sobre la taula bombardejar Brussel·les

Els atemptats de Brussel·les han portat de nou el debat sobre com combatre el jihadisme. Idees de tot tipus omplen tertúlies i columnes d’opinió, però la cadena de televisió Fox dels Estats Units ha deixat de banda tota racionalitat i s’ha preguntat si una solució seria bombardejar el barri de Molenbeek de la capital belga, el punt que es considera neuràlgic en l’islamisme a Europa. 

Redacció
Redacció 23/03/2016

“És una bona estratègia bombardejar Molenbeek?”

Com es pot escoltar (en anglès) en aquest vídeo (min 0:55), durant el magazín matinal de la Fox News, Fox & Friends, la presentadora, Ainsley Earhardt, li ha etzibat a un convidat: “Mitjans francesos han suggerit que el govern francès hauria de bombardejar Molenbeek en lloc de Síria o l’Iraq. És una bona estratègia?”. El seu interlocutor, l’antic lloctinent coronel de la marina nord-americana i ara tertulià Oliver North, ha fet un gest de sorpresa i li ha respòs: “Bé, no. Això no passarà. Això és gent parlant enmig de la fatiga, confusió i ansietat”.

La xarxa en va plena

Tot i que la cadena de Rupert Murdoch no ha dit quins mitjans francesos han insinuat la possibilitat, potser es referien a les iròniques declaracions d’un controvertit periodista i escriptor francès uns dies després dels atemptats de París del novembre passat, Eric Zemmour: “En lloc de bombardejar Raqqa (Síria), França hauria de bombardejar Molenbeek”. La xarxa ja en va plena de l’episodi d’avui a la cadena Fox.