Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Venjança del PSC a Colau: vota ‘no’ als pressupostos

Redacció | Imprevist d'última hora per Colau en la via d'aprovar el Pressupost de l'Ajuntament de forma negociada. El 'no' del PSC a menys de 24 hores de la celebració del ple d'aquest divendres, empeny l'alcaldessa a tramitar els comptes a través de la qüestió de confiança. El vot contrari del exsoci de govern a Colau trenca l'equació prevista que passava per l'abstenció d'ERC, PDeCAT i PSC per donar llum verda als pressupostos de Barcelona.

Redacció
Redacció 25/01/2018
El líder socialista al consistori, Jaume Collboni, ha anunciat aquest dijous que el partit votarà en contra de la proposta del pressupost de Colau perquè està supeditat a uns interessos polítics “independentistes”.
 
Collboni acusa Colau de fer “claudicacions a Trias”, perquè, segons el socialista, el preacord amb el PDeCAT – que ha anunciat que s'abstindrà- suposa una renúncia a projectes emblemàtics de la ciutat. Amb tot, considera que els comptes que aniran endavant seran “millors” per a la ciutat perquè no incorporaran cap proposta sorgida en les darreres negociacions. 
 
D'aquesta manera, els 4 regidors del PSC se sumen als 11 vots ja contraris de Cs, PP i la CUP i per tant deixen sense marge de maniobra el govern de Colau.
 
Amb tot, l'alcaldessa es veurà abocada a una qüestió de confiança per aprovar els comptes. Això significa que l'equip de Barcelona en Comú portarà el projecte inicial de pressupostos a votació. Com que no comptarà amb la majoria, s'obrirà el termini de 30 dies per presentar una moció de censura. En cas que no hi hagi cap candidatura alternativa a l'alcaldia, els pressupostos s'aprovaran automàticament. Colau va aprovar els pressupostos de l'any passat a través del mateix mecanisme.