Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Pelegrí descarta de moment entrar a participar del govern d’Espanya

|

- Publicitat -

Pelegrí també ha fet referència als pressupostos generals de l’Estat. Aquesta mateixa setamana, Josep Antoni Duran i Lleida, portaveu al Congrés de CiU, va anunciar que la seva formació presentaria una esmena a la totalitat. El secretari general d’Unió ha remarcat que la crisi econòmica no s’ha vist reflectida en els comptes del ministre d’Economia, Pedro Solbes. ‘El projecte no s’ajusta a la situació econòmica real de crisi i no donem cap perspectiva ni credibilitat’, ha dit. Encara ha anat més enllà, al manifestar que el govern espanyol no ha reaccionat davant la crisi econòmica i no ha rectificat la seva política de despesa.

Sense referències al suport als pressupostos dels socis de Galeuscat, BNG i PNB, ha ressaltat que l’executiu espanyol ignori i després es vegi obligat a aplicar les mesures econòmiques presentades per CiU.

Publicitat

Pelegrí ha criticat que el pressuposto no incorpora el nou sistema de finançament, ni el de les corporacions locals, ni compleix amb el compromís d’inversió de l’Estat, contemplat amb la disposició addicional tercera de l’Estatut. De fet, ha destacat que l’actitud de CiU amb els pressupostos és de responsabilitat, ja que no els hi queda cap altre marge.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut