Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Pelegrí descarta de moment entrar a participar del govern d’Espanya

El secretari general d’Unió Democràtica i número dos dels socialcristians, Josep Maria Pelegrí, ha recordat durant la presentació de l’informe de gestió dels darrers quatre anys l’aposta d’UDC per participar en la governabilitat d’Espanya, un suport que avui per avui Pelegrí ha remarcat ‘no és possible’, ja que no es donen ni les ‘condicions’ ni les ‘circumstàncies’. ‘Avui no hi ha confiança ni amb el president Zapatero ni amb el govern de l’Estat’, ha dit

Pelegrí, que ha condicionat un futur suport al govern de Zapatero a un ‘respecte’ tant al ‘contingut ideològic’ del seu partit com al ‘projecte nacional per a Catalunya’. ‘I aquest govern no el té’, ha reiterat. Malgrat tot, ha assegurat que cal ‘entrendre-s’hi’.

Redacció
Redacció 18/10/2008

Pelegrí també ha fet referència als pressupostos generals de l’Estat. Aquesta mateixa setamana, Josep Antoni Duran i Lleida, portaveu al Congrés de CiU, va anunciar que la seva formació presentaria una esmena a la totalitat. El secretari general d’Unió ha remarcat que la crisi econòmica no s’ha vist reflectida en els comptes del ministre d’Economia, Pedro Solbes. ‘El projecte no s’ajusta a la situació econòmica real de crisi i no donem cap perspectiva ni credibilitat’, ha dit. Encara ha anat més enllà, al manifestar que el govern espanyol no ha reaccionat davant la crisi econòmica i no ha rectificat la seva política de despesa.

Sense referències al suport als pressupostos dels socis de Galeuscat, BNG i PNB, ha ressaltat que l’executiu espanyol ignori i després es vegi obligat a aplicar les mesures econòmiques presentades per CiU.

Pelegrí ha criticat que el pressuposto no incorpora el nou sistema de finançament, ni el de les corporacions locals, ni compleix amb el compromís d’inversió de l’Estat, contemplat amb la disposició addicional tercera de l’Estatut. De fet, ha destacat que l’actitud de CiU amb els pressupostos és de responsabilitat, ja que no els hi queda cap altre marge.