Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Una plantofada de Junqueras a ‘La Vanguardia’ deixa Màrius Carol mut

El director de 'La Vanguardia', Màrius Carol, ha hagut d’engaltar en persona una crítica encoberta plena d’ironia d’Oriol Junqueras al seu diari mentre els dos participaven d'una entrevista-tertúlia al programa El Món a RAC1. Un dels col·laboradors del programa, Joan López Alegre, ha preguntat al conseller sobre el posicionament d'ERC davant d'unes hipotètiques eleccions catalanes aquesta tardor si no hi ha pressupostos, basant-se en una controvertida notícia especulativa del diari del Grupo Godó la setmana passada, i Junqueras ha respòs: “Ja sap que la nostra simpatia per 'La Vanguardia' ve de molt lluny i és cada vegada més intensa i per tant som absolutament respectuosos amb el que titula 'La Vanguardia'. Però jo estic convençut que hi haurà pressupostos i no hi haurà eleccions”. Una irònica plantofada de Junqueras a la qual Carol no ha replicat. 

Redacció
Redacció 23/05/2016

Junqueras no té cap dubte que la CUP complirà amb l'acord d'estabilitat

Així, Oriol Junqueras ha tret ferro a l’advertència de la CUP d’ahir a Esparreguera, en què mostraven voluntat de “deslliurar-se” de l’acord d’estabilitat amb Junts pel Sí. S’ha mostrat convençut que els pressupostos seran prou bons per rebre el suport dels anticapitalistes, de qui ha evitat la més mínima crítica i de qui no ha posat cap dubte que compliran amb l’acord: “Jo estic convençut que [la CUP] és un soci absolutament fiable”.

Augments de despesa en salut, ensenyament, serveis socials i innovació

En aquest sentit, ha anunciat que demà entregarà els comptes d’enguany a la presidenta del Parlament, que alhora el farà arribar a tots els grups de la cambra catalana, així que es faran públics, tot i que ja ha avançat que per primera vegada en molts anys, tots els ingressos que hi sortiran seran reals. A més, ha detallat un augment en les principals partides respecte l’any passat: “317 milions més en salut, 211 més en ensenyament, 173 més en serveis socials, 50 més en innovació, universitats, etcètera”. També ha posat de manifest que més d’un 73% de la despesa enguany anirà a àmbits socials.