Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Un jutjat declara inadmissible el recurs d’un mosso contra l’obligació d’escriure els atestats en català

El Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Girona ha declarat inadmissible el recurs presentat per un agent dels Mossos d’Esquadra adscrit a la Unitat d’investigació del Gironès-Pla de l’Estany contra l’ordre del seu cap del passat 24 d’agost del 2007 on li demanava que els atestats que redacti com a funcionari en l’àmbit lingüístic català els faci en la llengua del país, sense perjudici del dret dels ciutadans a rebre la petició en castellà si ho demanen. El recurrent considerava que aquesta ordre vulnerava els seus drets fonamentals de llibertat d’expressió i igualtat, i per això va presentar un recurs davant del tribunal contenciós, que ara l’ha declarat inadmissible.

Redacció
Redacció 26/05/2008

En la seva interlocutòria el jutjat contenciós administratiu de Girona considera que la decisió del cap de la Unitat d’investigació del Gironès-Pla de l’Estany no vulnera cap de les llibertats fonamentals que demanava el recurrent.

La normativa estableix que sigui el català la llengua per expressar-se de l’Administració autonòmica, tant en comunicacions internes com externes, i que es pot utilitzar el castellà o una altra a demanda de la ciutadania o en intercanvi d’informació fora de l’àmbit lingüístic català.

L’agent va haver de traduir al català unes diligències de les que havia estat instructor, i que va escriure en castellà. Per això els seus caps li van demanar, primer verbalment i després per escrit, que traduís aquesta documentació. L’agent va presentar un recurs perquè considerava que havien estat vulnerats dos dels seus drets fonamentals.