Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Un de cada tres andorrans es veurà afectat per la vaga indefinida dels treballadors de Correus

Els treballadors de Correus han iniciat aquest dilluns una vaga indefinida per reclamar que s’equiparin els sous dels empleats laborals amb els dels funcionaris, que actualment cobren el doble. El portaveu dels empleats, Javier González, ha explicat que la vaga està secundada per un 65% del personal laboral fix i que calculen que un terç de la població es quedarà sense servei postal.

El servei de Correus a Andorra compta amb una oficina central a Andorra la Vella i sis d’auxiliars, dues de les quals, la de Sant Julià de Lòria i la de Canillo estan tancades. Una dotzena de vaguistes s’han concentrat aquest matí davant l’oficina central amb una pancarta reivindicativa.

Redacció
Redacció 03/11/2008

Javier González ha explicat que fa dos anys i mig l’empresa va signar un acord en el qual es comprometia a equiparar el sou amb els funcionaris, però que a falta de dos mesos perquè l’acord expiri Correus ‘no ha mogut ni un dit’. És per això que ‘no els ha quedat més remei’ que adoptar aquesta mesura, ‘que no agrada a ningú’ però que s’hi ha vist obligats perquè el passat 14 d’octubre es va sol·licitar a Madrid una taula de negociació i l’empresa ‘ni tan sols ha volgut asseure’s a negociar per evitar la mesura’.

Les oficines de Correus a Andorra disposen d’una cinquantena d’empleats, un 50% dels quals actualment són treballadors laborals que es troben en una situació de ‘discriminació salarial’.