Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Un de cada sis catalans viu per sota del llindar de la pobresa

La taxa de risc de pobresa a Catalunya se situa en el 17,2%, cosa que vol dir que gairebé un de cada sis habitants es troba en aquesta situació, segons recull la darrera edició de la ‘Memòria Socioeconòmica i Laboral de Catalunya’ que publica el Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya (CTESC). La definició de la pobresa indica que és aquella persona que rep menys de 7.470 euros l’any. Aquest índex de la pobresa, quan fa referència a les persones més grans de 65 anys, és dispara fins el 32,4% de les dones i el 24% per als homes.

Redacció
Redacció 26/08/2007

La memòria indica que si bé les dones tenen un major risc de patir situacions de pobresa en totes les edats, són les dones més grans de 65 anys les que estan més exposades a la pobresa respecte als homes del mateix tram d’edat.

Atenent al gènere i l’edat, s’observa que el risc de pobresa afecta més les dones. De fet, el llindar de la pobresa femenina arriba al 18,4% de les dones, mentre que aquest índex per als homes és del 16%. La diferència més gran entre sexes es troba entre les persones més grans de 65 anys, en que el 32,4% de les dones es troben en situació de pobresa, front al 24% dels homes.

Pel que fa a la composició de la llar, les persones més vulnerables a patir situacions de pobresa són les que viuen soles, que són el 38,7% del col•lectiu femení. La situació s’agreuja quan la persona que viu sola és més gran de 65 anys, arribant l’índex de pobresa al 55,7%, cosa que vol dir que una de cada dues persones més grans de 65 anys que viuen soles està en el llindar de la pobresa, segons informa la memòria del CTESC.

D’altra banda, el 36,4% de les persones que viuen en llars monoparentals es troben en situació de risc. La taxa més baixa, el 9,2%, se situa a les llars formades per dos adults menors de 65 anys sense fills dependents. Si un d’aquests adults és una persona més gran de 65 anys la taxa s’eleva fins al 27,9%.