Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Tribunal Constitucional i Govern Espanyol, no gràcies

ACN Barcelona .- El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha anunciat que el Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, el grup promotor de la Llei 24/2015 i el Consell de l'Advocacia de Catalunya començaran ja a elaborar un projecte de llei que es tramitarà per lectura única i que servirà per ratificar la normativa recorreguda pel govern espanyol al Tribunal Constitucional. A més, englobarà tots els aspectes relacionats amb habitatge i pobresa energètica que ara estan dispersos en diferents instruments, alguns que no han estat recorreguts i altres que tornen a ser vigents després que el TC n'hagi aixecat la suspensió. 

Redacció
Redacció 03/05/2016

Resposta clara i contundent contra el TC i el govern espanyol

Es tracta d'un compromís, ha dit Puigdemont, per “deixar sense efectes pràctics” el recurs del govern espanyol a l'alt tribunal.

Sense la independència no tindrem la solució definitiva

Puigdemont ha comparegut breument després d'una cimera que ha durat unes dues hores, una reunió que ha qualificat de “llarga, intensa, molt enriquidora i molt útil”. Ha anunciat dos acords. En primer lloc, es produirà una primera reunió de Govern, entitats socials i assessorament legal per començar a treballar en una llei que ràpidament pugui ser aprovada pel Parlament que sortegi el recurs del govern espanyol, però també que “fusioni” en una sola normativa tots els instruments relatius a l'habitatge i la pobresa energètica que estan recorreguts o que no ho estan. L'objectiu és “posar-ho tot plegat per dotar la gent que ho ha d'aplicar de les eines que ens permetin continuar donant una resposta de país amb arguments jurídicament sòlids”, ha explicat el president, que ha remarcat que això es farà “de manera molt ràpida”.

Temor a una onada de desnonaments

I és que ha constatat que dintre de la cimera s'ha expressat el temor que tenen alcaldes i entitats d'una “onada de desnonaments” arran del recurs del govern espanyol, un fenomen que s'havia aconseguit “contenir” en els últims temps. “Hem d'actuar molt ràpidament”, ha insistit.
 
En paral·lel, aquest dimecres es fusionaran en un sol òrgan la taula de desnonaments i la taula de pobresa energètica sorgides del ple de la pobresa.
 
Després de donar les gràcies a tots els participants, especialment als que “ho tenien més difícil”, ha celebrat que tothom hagi entès “que malgrat les discrepàncies polítiques, aquest era un dia important per enviar un missatge que aquest és un assumpte que ens preocupa a tots, que no és un conflicte estrictament entre dues administracions, de naturalesa jurídica, entre dos ideologies o partits, sinó que és un conflicte que deixa entremig moltíssima gent vulnerable”.
 
També ha valorat especialment l'aportació que han fet els alcaldes, que han fet un “retrat molt més enfocat de la realitat”, ja que són els que estan “donant la cara cada dia i aguantant els efectes devastadors de la crisi”. Puigdemont ha remarcat, a més, la “diversitat ideològica i territorial” present a la cimera.