Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Tret al peu al procés: Catalunya deixa a mans de Telefónica el seu servei d’intel·ligència

Revés inesperat vers una de les principals estructures d’Estat catalanes: la companyia espanyola Telefónica s’encarregarà de gestionar els serveis d’operació de la seguretat de la Fundació CESICAT. Aquesta companyia s’ha endut un dels dos lots que es posaven a concurs per 1.000.000€ i 24 mesos, ampliable a un any més. L’altre lot comprenia el servei de mitjans tècnics i se l’ha endut l’empresa RICOH IT per 18 mesos ampliables a un any més.

Redacció
Redacció 21/03/2015

Ho ha revelat aquest divendres el responsable de Màrqueting de Parlem a la Catosfera 2015 celebrada a Girona, Albert Castellón. La Generalitat de la Catalunya va adjudicar els serveis d’operació de la seguretat d’una de les principals estructures d’Estat, la Fundació Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya, CESICAT, l’embrió de l’agència de serveis d’intel·ligència catalana a una empresa espanyola, concretament Telefónica.

La decisió és del tot inesperada i incomprensible. Just un mes i mig després dels atacs informàtics de l’Estat espanyol contra la infraestructura organitzada per la Generalitat per poder desenvolupar amb rigor la jornada participativa del 9 de novembre, el govern va adjudicar aquest servei a l’antic monopoli de comunicacions espanyol, tot una nova concessió inconcebible a l’Estat.