Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Tresserras no es mulla i afirma que Bosch i Ridao són dues bones opcions per ERC el 20N

Qui va ser un dels consellers més ben valorats del darrer govern i fitxatge independent que va arribar a l’executiu català de la mà de Carod-Rovira, Joan Manuel Tresserras, no s’ha volgut inclinar per Alfred Bosch o Joan Ridao en la preferència pel cap de llista dels republicans el 20N. En la tertúlia de El Matí de Catalunya Ràdio d’estiu, Tresseras ha tret importància a la possibilitat que l’escriptor escollit per Junqueras i el fins ara líder dels republicans al Congrés s’acabin enfrontant a unes primàries. ‘Em sembla fantàstic que el partit disposi de tanta gent interessant capaç d’encapçalar la llista. Totes dues em semblen molt bones’, ha afirmat. D’altra banda, Tresseras s’ha mostrat partidari d’incorporar independents al partit i ha assegurat que ‘són un actiu molt potent’. Tresserras ha volgut mantenir-se neutral tot i que és nascut a Rubí, localitat de Joan Ridao. A ambdós els uneix una bona relació des de fa dècades.

Redacció
Redacció 04/08/2011

Tresseras ha volgut treure importància i transcendència al debat intern d’ERC sobre el candidat del partit a les eleccions generals. En aquest sentit, ha assegurat que ‘la confecció de llistes electorals sempre és una cosa complicada en tots els partits’. I ha assenyalat que en el cas d’ERC, el procés d’escollir cap de llista enmig d’un procés de canvi organitzatiu amb un relleu de lideratge està sent molt públic i ha afegit que ‘ja està bé que sigui així’.

Un canvi organitzatiu que, segons Tresseras, ha de comptar amb un conjunt de persones que tenen una llarga trajectòria al partit i també amb persones independents que destaquen en el seu àmbit professional. ‘Els noms que han sortit aquestes dies tenen un gran nivell- en referència al catedràtic Ferran Requejo i a mateix Alfred Bosch- i em sembla que son un actiu molt potent pel partit i que espero que siguem capaços de fer-ne un bon ús’. Tresseras va deixar la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per ser nomenat conseller de Cultura com a independent proposat per ERC. Després de la seva etapa al departament, es va afiliar a ERC.