Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

Tresserras es mostra “solidari” amb els crítics al transvasament

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha apuntat que la política del Govern és ‘antitransvasista’ encara que s’hagin previst mesures ‘excepcionals’ com la interconnexió de xarxes per resoldre una ‘qüestió puntual’ com la falta d’aigua que ‘potser’ afectarà l’àrea de Barcelona. ‘Espero que les pluges facin innecessàries aquestes mesures’, ha declarat. El conseller ha recordat que en el passat va donar suport a les reivindicacions de la Plataforma en Defensa de l’Ebre i ha dit que segueix pensant el mateix sobre la gestió de l’aigua. Ha dit que entén la ‘preocupació’ dels crítics amb la interconnexió i els ha mostrat ‘tota’ la seva ‘solidaritat’.

Redacció
Redacció 21/04/2008

Tresserras ha comentat que si la interconnexió de xarxes s’acabés aplicant, almenys hi ha la ‘garantia’ que ‘en menys d’un any’ es cobriran les necessitats d’aigua per una altra via, la de les dessalinitzadores. Ha assenyalat que aquest aspecte eliminarà la possibilitat que en el futur es porti a terme ‘cap altra mesura igual’.

El conseller de Cultura ha assegurat que l’actual és una ‘situació de màxima emergència’ i que, per tant, s’han hagut de prendre decisions controvertides a causa d’aquesta ‘excepcionalitat’. Amb tot, ha reiterat que el Govern té una ‘política estructural antitransvasista’ i que fins el moment que entrin en funcionament les noves dessalinitzadores caldrà ‘pensar’ quines ‘mesures estructurals’ i definitives s’hauran d’aplicar en el futur.

Sobre l’actitud combativa de sectors crítics amb la interconnexió com la Plataforma en Defensa de l’Ebre, el conseller de Cultura ha dit que ‘entén’ la seva ‘preocupació’ i que aquesta és conseqüència d’un ‘cúmul d’anys’ en què els habitants de les Terres de l’Ebre ha semblat que hagin estat ‘els últims en dir alguna cosa’ sobre els afers que els han afectat directament. Ha apuntat que és normal que se sentin ‘indignats’ perquè ‘no s’han complert’ moltes de les seves ‘expectatives’.

Joan Manuel Tresserras ha demanat que no hi hagi la sensació que les intencions del Govern són ‘poc fermes’ o ‘frívoles’. ‘Si hi ha emergència, s’ha de fer el que sigui’ i aplicar les ‘fórmules òptimes per resoldre-ho’, ha insistit. Amb tot, el conseller ha reconegut que ‘no en sobra mai d’aigua als rius’ i ha assegurat que amb les mesures estructurals que es volen portar a terme es millorarà la situació de l’Ebre perquè ‘els cabals siguin els que han de ser’ i el riu no pateixi cap ‘minvament’.

En la seva visita a la Sénia d’aquest dissabte, el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació ha estat acompanyat per destacades autoritats polítiques del territori. Una d’elles, el director dels serveis territorials de Medi Ambient a les Terres de l’Ebre, Víctor Gimeno, ha declinat fet qualsevol tipus de declaració sobre l’actuació del seu Departament en l’afer de la sequera.
br/> Joan Manuel Tresserras ha donat la seva opinió de l’assumpte després d’inaugurar les noves dependències de la Biblioteca Municipal Pere de Montcada de la Sénia. El nou equipament cultural està ubicat al Centre Marcel·lí Domingo, antic edifici escolar que data de l’any 1932 i que ha estat reformat per albergar la biblioteca. La construcció ha costat 837.000 euros, dels quals la Generalitat n’ha aportat 396.500.