Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023
Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023

Transparència en les subvencions de la Fira d’Abril

|

- Publicitat -

El Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat, l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona han acordat incorporar noves mesures de transparència en els ajuts que atorguen a la Fira d’Abril de Catalunya.

Publicitat

Segons l’acord entre les tres administracions, “La Federación de Entidades Culturales Andaluzas FECAC haurà d’aportar a cada institució, en un termini no superior als sis mesos des de la data de transferència de la subvenció, el compte justificatiu de l’activitat subvencionada, en el qual s’haurà d’acreditar la totalitat del seu cost”.

En el conveni es determinen també les quantitats que aportarà cada administració a l’edició d’enguany. L’aportació del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació serà “de caràcter finalista i relacionada amb activitats que contribueixin a reforçar el caràcter cultural de la Fira amb propostes de qualitat”.

L’acord també assenyala que “amb aquest objectiu, la FECAC presentarà la programació artística prevista, perquè el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació pugui avaluar l’interès cultural de les activitats”. Aquesta programació ja ha estat presentada, i una vegada avaluada, l’aportació de la Generalitat a les activitats culturals de la Fira serà de 49.300 euros.

D’altra banda, el conveni també estableix que “l’ocupació de sòl per totes les activitats de la Fira es farà d’acord amb el que s’estableix en el règim d’usos del sòl, garantint per part dels ajuntaments la màxima equitat i transparència”. A més, les administracions col·laboradores amb la Fira podran instal·lar els seus estands corporatius dins del recinte sense cap cost extra.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió