Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Trànsit invertirà mig milió d’euros en el control de velocitat al túnel de Vielha

|

- Publicitat -

Josep Perez Moya ha destacat que el sistema permetrà saber la velocitat mitjana de recorregut d’un vehicle, amb un sistema d’aire de detecció d’incidències i els lectors de matrícula. D’aquesta forma es registrarà la matrícula del cotxe quan entri al túnel i quan en surti, i calcularà quant de temps ha trigat a fer els sis quilòmetres de trajecte. Un panell indicarà el temps que el vehicle triga a passar. El director de Trànsit ha destacat que el sistema serà ‘preventiu’ i que no s’aplicaran sancions fins ‘un cop perfeccionada la mesura’.

Aquesta inversió en el túnel de Vielha s’inclou en el pressupost de Trànsit per a l’any vinent, que ascendeix a 94,52 milions d’euros, amb un increment del 7,2% respecte als comptes d’aquest any. En aquest sentit, el Departament d’Interior preveu recaptar uns 93 milions d’euros procedents del pagament de multes durant l’any 2009. El director del Servei Català de Trànsit també ha explicat que tots els diners que s’ingressen per sancions es reinverteixen ‘en seguretat’ a la carretera i en mitjans preventius de la sinistralitat, com controls policials d’alcoholèmia i droga, radars o campanyes d’educació viària. Perez Moya també ha destacat que la definició d’estratègies amb la Divisió de Trànsit dels Mossos d’Esquadra es gestiona des del Servei.

Publicitat

Entre les prioritats del pressupost de Trànsit per l’any 2009 es destaca la inversió de 5,2 milions d’euros per comprar i instal·lar 35 nous cinemòmetres fixos a les carreteres catalanes. Aquests nous radars serviran per continuar les polítiques de reducció de morts a les carreteres catalanes, posant-los en punts negres, ja que, segons el Departament d’Interior, està provada la seva eficàcia. Perez Moya ha destacat que Catalunya té catorze radars per milió d’habitants i que està molt lluny dels cent radars per milió d’habitants d’Anglaterra o dels 35 d’Holanda.

El pressupost de Trànsit també preveu 2,4 milions d’euros pel projecte de gestió de velocitat variable que es començarà a aplicar a la segona corona de l’Àrea Metropolitana a partir de gener. A més hi hauran ajuts per fer plans locals de seguretat viària municipal. També es vol iniciar la redacció d’un pla director d’educació en la mobilitat segura destinat a escolars.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut