Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Torna la guerra dels campanars

L’Hotel Històric de Girona, el que queda més a prop de la Catedral de Girona, descontent amb la marxa enrere que ha fet el consistori municipal tornant a permetre que sonessin les campanes de la Catedral de Girona durant la nit, ha portat el cas als tribunals mentre els veïns del Barri Vell de la capital de Gironès s’han organitzat en defensa del patrimoni de la ciutat.

 

Redacció
Redacció 11/05/2016

Nou campanars de la ciutat de Girona uniran aquesta nit els seus sons metàl·lics en una harmonia que s’ha batejat com la Nit de les Campanes. Es tracta d'un concert organitzat per l'Associació de Veïns del Barri Vell i Girona Temps de Flors per tal de reivindicar el so de les campanes, que ha estat d'actualitat a la ciutat els darrers mesos. La partitura que faran sonar els nou campanars és de Llorenç Barber i ja es va poder escoltar a la ciutat el 1993. Ara, els veïns del Barri Vell han volgut recuperar la idea i aquesta nit els campanar tornaran a interpretar la mateixa partitura durant 45 minuts.

Girona recomana a qui vulgui seguir el concert que ho faci des d’espais oberts o des d ela muralla, un espectacle que segurament no agradarà als responsables de l’Hotel Històric de Girona, que és el que ha tornat a aixecar la destral de guerra contra el campanar de la Catedral. A més, l’Ajuntament ha declarat les campanes del santuari Bé Cultural d’Interès Local, una denominació que dificulta encara més la victòria als despatxos d’aquest hotel que presumeix d’ocupar un lloc privilegiat a la vila, sense voler-ne pagar els costos. El so de les campanes de la catedral és tota una institució i un patrimoni dels gironins.