Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Solidaritat vol una candidatura ‘independentista real i no retòrica’ per a Barcelona

Un cop ERC i Reagrupament ja han anunciat que concorreran plegats a les eleccions municipals a Barcelona, Solidaritat Catalana per la Independència ja ha manifestat que es veu amb forces per presentar un projecte en solitari a la capital del país. En aquest context, Solidaritat ha retret als republicans que no hagin donat cap resposta a la proposta de presentar una llista unitària encapçalada per un independent. El partit de Joan Laporta ha valorat més extensament el pacte ERC-RCat insistint en què SI no pactarà amb partits que ‘no descartin un nou pacte amb forces d’obediència espanyola’ i contraposant la llista conjunta ERC-RCat a la ‘candidatura independentista real i no retòrica’ que per a ells seria la millor opció. En resposta a la voluntat de Portabella de crear un ‘tercer espai’ a Barcelona agrupant no només l’independentisme sinó també ‘socialistes desencantats’, el diputat Uriel Bertran ha sentenciat: ‘No busquem socialistes desencantats, sinó independentistes il·lusionats’. Bertran també ha demanat al president de la Generalitat, Artur Mas, que s’ho repensi i participi a la consulta del 10-A.

Redacció
Redacció 31/01/2011

El portaveu de SI ha presentat el nou web de la formació per a les eleccions municipals on tots els ciutadans podran fer, a través de la campanya Imagina, propostes per als seus municipis, que seran recollides per a confeccionar els programes municipals. El projecte es desenvolupa a través del web i de les xarxes Facebook i Twitter així com de forma presencial amb diverses jornades arreu del territori.

Solidaritat té previst presentar llistes a un centenar de poblacions catalanes i encara sospesa la possibilitat de presentar alguna candidatura al País Valencià. Bertran calcula que ‘entre el 70 i el 80% de la població del Principat podrà tornar a votar SI’ el proper 22 de maig.

Mas ‘no ha entès’ el procés de les consultes
En resposta a les declaracions d’Artur Mas en un mitjà de comunicació on afirmava que no sabia si aniria a votar a la consulta per la independència organitzada a Barcelona, Bertran ha demanat al president de la Generalitat que ‘hi vagi i voti el que vulgui, el que li dicti la seva consciència o allò que cregui oportú per satisfer a aquelles persones que estan en contra de la independència’. ‘No ha entès què significa el procés de consultes’, ha apuntat.