Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Sirera convida Duran i Lleida a fer l’ofrena floral de la Diada amb el Partit Popular “si no vol anar amb CiU”

El president del PPC, Daniel Sirera, ha convidat aquest diumenge al migdia al president d’UDC i secretari general de CiU, Josep Antoni Duran Lleida, a assistir a fer l’ofrena floral l’Onze de Setembre amb el PPC ‘si no vol anar amb CiU’. ‘Si creu que Convergència i Unió està molt radicalitzada, la delegació del PPC li pot fer un forat perquè hi assisteixi amb nosaltres a fer l’ofrena’. Sirera s’ha queixat que ‘els actes de la Diada siguin el monopoli d’uns partits que volen separar-nos d’Espanya’. Per últim, Sirera també s’ha erigit com a defensor aferrissat de les rojigualdes, advertint que el seu partit vetllarà perquè els ajuntaments compleixin la llei de banderes i onegin als balcons dels ajuntaments tant la bandera catalana com l’espanyola.

Redacció
Redacció 09/09/2007

Daniel Sirera ha apostat per defensar, durant la Diada, ‘la llibertat d’expressar la catalanitat de la manera de cadascú consideri’. ‘El PPC ha de representar els catalans que no són nacionalistes, que senten que són catalans i espanyols, perquè és la festa de tots, no només d’uns’, ha dit.

El president popular ha criticat la ‘radicalització’ d’Artur Mas per voler formar un ‘gran partit independentista i sobiranista, formant una coalició més enllà del marc constitucional’. Per aquest motiu, Sirera ha dit que el seu partit ‘obre les portes a tots els votants socialistes i convergents que no estan d’acord amb el que estan fen les seves direccions’ perquè s’afiliïn al PPC, de la mateixa manera que ha proposat Duran de celebrar l’ofrena floral durant la Diada amb els populars ‘si no vol anar amb CiU’. ‘Nosaltres li fem un forat’, ha insistit.

A més, Sirera ha alertat els ajuntaments catalans que en la Diada facin onejar les banderes catalana i espanyola, i no només la catalana, ja que considera ‘impresentable’ que les autoritats ‘demanin als ciutadans que compleixin la llei i que després els ajuntaments no ho facin traient una bandera’, en aquest cas, l’espanyola. El popular ha assegurat que el seu partit ‘vetllarà perquè es compleixi la llei’ i que informarà el delegat del govern a Catalunya, Joan Rangel, si algun ajuntament la incompleix per tal que aquest ‘en prengui nota i actuï en conseqüència i en contra de l’ajuntament’ en qüestió’.