Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

S’espera una possible epidèmia de grip els propers quinze dies

El Departament de Salut ha advertit aquest dilluns que una epidèmia de grip podria afectar més les urgències dels hospitals els pròxims dies, si augmenten el nombre de casos del virus, que encara no es considera en fase d’epidèmia tot i l’augment de les últimes setmanes. Davant d’aquesta possibilitat, el director de l’Àrea de Serveis i Qualitat del Servei Català de la Salut, Ferran Cordón, ha recomanat a tots els afectats de forma lleu per aquest virus o d’altres infeccions respiratòries que acudeixin als centres d’atenció primària, on seran atesos pels metges de capçalera, enlloc de les urgències dels hospitals, que són les institucions sanitàries capacitades per atendre els casos més greus.

Redacció
Redacció 08/01/2008

Si bé les infeccions van començar amb més incidència infantil, els serveis d’urgències dels centres catalans estan atenen actualment més persones grans i malalts amb problemes respiratoris crònics. En aquests moments, s’atenen a urgències uns 11.000 pacients al dia, una xifra més elevada de l’habitual, però que encara pot créixer.

Després de presentar el balanç de transplantaments d’òrgans, la consellera de Salut, Marina Geli, ha explicat que els problemes respiratoris s’han incrementat des d’abans de Nadal però encara no s’ha arribat a una situació d’epidèmia, que es podria donar en els pròxims dies.

Tot i l’augment de l’activitat assistencial d’aquests dies, en què es donen puntes de demanda molt elevades, la consellera ha assegurat que els serveis estan funcionat correctament i ‘donant resposta’ a les necessitats dels pacients, però atenent sempre als pacients més crítics, de manera que es creen ‘temps excessius d’espera’.