Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

S’avança l’inici del Correllengua al 28 de juny

Després de recórrer diversos pobles dels Països Catalans la nit de Sant Joan, la flama del Canigó arribarà a Sant Miquel de Cuixà el 28 de juny, on es convertirà en la flama d’un nou Correllengua.  Sota el lema, “Futur, llengua i nació” i amb un manifest elaborat per l’escriptora Isabel-Clara Simó, l’acte d’inici tindrà lloc el 28 de juny al monestir de Sant Miquel de Cuixà (Conflent) on es commemorarà el mil·leni de la consagració de l’Abat Oliva, pare de la pàtria catalana i fundador de L’Abadia de Montserrat.

Redacció
Redacció 27/05/2008

L’homenatge es farà juntament amb la Comunitat de Sant Miquel de Cuixà i l’associació Flama dels Països Catalans, que contribuiran conjuntament perquè la Flama recorri bona part de les comarques catalanes i es mantingui encesa de forma permanent en una nova llàntia al monestir de Sant Miquel de Cuixà.

Al mateix temps, enguany des de la CAL es vol commemorar amb el Correllengua 2008 els 300 anys de la Guerra de Successió i enllaçar simbòlicament les dates d’aquesta guerra (el 25 d’abril de 1707 a València, el 8 de juliol de 1708 a Tortosa i l’11 de setembre de 1714 a Barcelona). L’acte central de Barcelona vol evidenciar que l’11 de setembre no hauria existit mai sense el 25 d’abril ni el 8 de juliol. Altres poblacions catalanes comptaran amb la presència del Correllengua, en altres dates assenyalades: el 29 de setembre a Fraga (la Franja de Ponent), el 9 d’octubre al País Valencià i es clourà, com cada any, a principis de novembre a Perpinyà. Per tot plegat, l’organització vol deixar constància que només amb “un projecte polític comú per al conjunt dels Països Catalans es podrà refer la nostra dignitat com a poble i com a comunitat lingüística”.

La direcció de la CAL ha informat que s’ha enviat una moció de suport a 1.200 ajuntaments del Principat perquè s’hi adhereixin amb l’objectiu d’incrementar els més de 400 municipis que ho van fer l’any passat.