Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Sants Sadurnís

Sant Sadurní d’Anoia serà l’amfitrió aquest cap de setmana de la 7a Trobada Internacional de municipis que porten el nom de Sant Sadurní, un esdeveniment que tindrà lloc per primera […]

Redacció
Redacció 16/05/2008

Sant Sadurní d’Anoia serà l’amfitrió aquest cap de setmana de la 7a Trobada Internacional de municipis que porten el nom de Sant Sadurní, un esdeveniment que tindrà lloc per primera vegada fora de França. Aquest fet explica que la majoria dels municipis de la trobada siguin francesos, agrupats sota l’associació Rencontre des Saint Saturnin. A banda del fet de sortir de França, aquest any per primera vegada s’han convidat municipis de l’estat espanyol anomenats Sant Sadurní. De moment, ja ha confirmat la seva presència el municipi gallec de Sant Sadurniño i és possible que Sant Sadurní d’Osormort (Osona) i Sant Sadurní de l’Heura (Baix Empordà) també hi participin.

De França, on hi ha comptabilitzats uns setze municipis que porten el nom de Sant Sadurní, en vindran aproximadament la meitat. Les previsions assenyalen que visitaran la vila més d’un centenar de persones amb motiu d’aquesta trobada. En el cas del municipi de Sant Sadurniño, els seus representants vindran acompanyats del grup de gaiters Berros do Castro, que faran un parell d’actuacions públiques.

L’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia ja ha participat en aquestes trobades, sempre a territori francès, i és per aquest motiu que l’alcalde del municipi, Joan Amat, es va oferir a acollir la trobada d’aquest 2008.

Sant Sadurní d’Anoia va tenir coneixement d’aquestes trobades d’una manera casual arran d’una visita turística a la vila d’una persona d’un dels municipis francesos que forma part de l’associació Rencontre des Saint Saturnin. A partir d’aleshores es van iniciar uns contactes que van derivar, fa tres anys en la presència d’una representació de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia en una d’aquestes trobades.