Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

San Gil abandonarà la presidència del PP basc si no supera el “trencament de la confiança” en Rajoy

La presidenta del PP basc, María San Gil, ha comparegut aquest dimecres en roda de premsa per afirmar que se sent ‘enganyada’ per la direcció del PP i que si no recupera ‘la confiança’ en Rajoy abans del Congrés que els populars bascs celebraran al juliol, abandonarà la direcció del PP basc. San Gil, que ha fet aquestes manifestacions en la seva primera compareixença des que va abandonar la ponència política del PP, ha afirmat que el que va determinar la seva decisió no va ser ‘el text’ de la ponència, sinó la ‘el clar trencament de la confiança amb la direcció nacional’ pel ‘gir’ polític de la direcció.

Redacció
Redacció 14/05/2008

La compareixença de la presidenta del PP basc suma un capítol més al procés de turbulències que travessa el partit de Mariano Rajoy en aquests mesos previs al Congrés de València, i introdueix un interrogant respecte al futur del PP al País Basc.

Segons la presidenta dels populars bascos, el ‘trencament de la confiança’ que s’ha produït mentre treballava a la ponència l’ha portat a proposar a Rajoy la seva intenció d’avançar al juliol el congrés del PP basc.

Si en aquest període ‘recupera la confiança’, ha dit, es tornarà a presentar, però si es manté el ‘trencament’ i els ‘dubtes’ i es confirma el ‘gir’ polític del PP, no optarà a la reelecció.

Segons ha assegurat, la seva decisió ‘no és una retirada en diferit, sinó la voluntat clara de veure en 40 dies si es confirma que el què sent són només sospites, o no’. Queden 40 dies, ha dit, i ‘en funció del que passi’ adoptarà una decisió en un o altre sentit.