Edició 1766

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023
Edició 1766

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023

Salut regularà els parts per cesària

|

- Publicitat -

Emmarcat en el Protocol d’Assistència al Part i al Puerperi i d’Atenció al Nounat que la Generalitat va publicar el 2004, el nou text es farà ressò de la recomanació general de “racionalitzar els parts per cesària”, ja emesa fa tres anys amb el primer protocol.

Publicitat

“Nosaltres no diem que no hi hagi d’haver mai cesàries”, sinó que aquestes han de ser utilitzades en “parts complicats”, ha indicat  l’adjunta a la Direcció d’Avaluació i Planificació Sanitària de la Generalitat, Dolors Costa, que immediatament ha afegit que “igualment no sempre s’han de fer episectomies” a la dona que dóna a llum.

Segons la seva opinió, l’augment de cesàries es deu, en part, a un “excés de planificació” i a l’interès per “accelerar” el part, quan “sovint cal respectar el procés fisiològic de la dona”.

Fa poc, la titular de Salut va presentar el Protocol per a l’Assistència Natural al Part Normal amb l’objectiu de fomentar aquest tipus de parts, perquè significa una mínima intervenció mèdica.

El part natural té com a objectiu assegurar un major respecte al procés fisiològic en el part amb una mínima intervenció obstètrica, ja que no es porten a terme accions com el rasurat, episiotomia o tall a la vulva, la introducció de l’ènema o la via endovenosa, llevat que algun d’aquests elements es faci imprescindible per garantir la seguretat de la mare i el nadó.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió