Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Rull: “El text final incorporarà la paraula ‘independència’”

En declaracions aquest matí a RAC1, Josep Rull ha dit que el preacord signat ahir entre CDC, ERC, MES, EUiA, ANC, Òmnium i AMI, és només el “guió” del que serà el document final. Un guió, en tot cas, força breu que no tenia per objectiu ser més concret

Redacció
Redacció 14/03/2015

Segons el número 2 de Convergència Democràtica de Catalunya, Josep Rull, el preacord signat és el guió que descriu esquemàticament els passos a seguir després de les eleccions plebiscitàries del 27S. En referència a això, Rull ha assegurat que el document final no incorporarà, en principi, el concepte d’eleccions plebiscitàries, perquè ja se sobreentendrà; però sí que constarà explícitament el terme 'Estat independent'.

Rull respon als dubtes d'EUiA

El màxim responsable d'EUiA, Joan Josep Nuet, es feia enrere respecte al preacord aparegut ahir al vespre. El líder de la formació complementària d'ICV deia que el seu partit no havia signat res, i que si l'objectiu era satisfer els que tenen pressa, o els del 44% enlloc dels que estan pel dret a decidir -que conformen el 80% de l'arc parlamentari català-, ells no signaran el document definitiu. Nuet, com la resta de la coalició a la que pertany, oblida que el procés ja ha superat la pantalla del dret a decidir. L'Estat espanyol difícilment permetrà la celebració d'un referèndum si no ho ha fet ja.

Rull ha confirmat que, efectivament, el guió que s’ha publicat és una invitació per a que forces com la CUP, ICV o UDC s’hi sumin, i ha respost Joan Josep Nuet, assegurant que EUiA tenia un representant que ha participat activa i decisivament a les reunions i en l'elaboració del document que ahir va sortir a la llum. Respecte a la CUP, ha dit que esperaran a veure quines són les seves aportacions, i que esperen sumar-los finalment, perquè “amb ells compartim un mateix objectiu final”.