Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Rosa Díez adverteix que Catalunya haurà de fer front al boicot de l’Estat espanyol si s’independitza

A 48 hores de la quarta onada de consultes sobre la independència, la diputada d’Unión, Progreso y Democracia (UPyD), Rosa Díez, ha advertit des de Barcelona que quan Catalunya s’independitzi haurà d’enfrontar-se al ‘rebuig’ de ‘la resta d’Espanya’. Díez ha pronosticat un boicot als productes catalans, tot i que ha admès que el Principat ven a l’Estat espanyol només una quarta part de la seva producció. Després d’anunciar que la seva formació té previst presentar-se a les properes eleccions al Parlament amb llistes a les quatre demarcacions, Rosa Díez ha afegit que ‘un nou Estat català no ho tindria fàcil per entrar a la UE’ i hauria de posar-se ‘a la cua d’Albània i Turquia’. 

Redacció
Redacció 18/06/2010

A les portes d’una quarta onada de consultes sobre la independència de Catalunya i setmanes després que el Parlament admetés a tràmit la proposta per convocar un referèndum, la diputada d’UPyD ha assegurat que ‘aquests referèndums que proposen els homes d’Estat que van salvar a Zapatero -en referència a Josep Antoni Duran i Lleida- trenquen la igualtat consubstancial a la democràcia’, perquè ‘no es deixa participar a tots els espanyols tot i que afecta directament al futur del seu país’.

Llistes a les quatre demarcacions
L’única diputada d’UPyD al Congrés espanyol ha avançat que la seva formació té intenció de presentar-se a les pròximes eleccions amb quatre llistes, en les quatre demarcacions, amb l’objectiu d’aconseguir representació parlamentària. ‘No és una aspiració ingènua’, amenaça, ja que es fonamenta en que a Catalunya hi ha molta gent que està ‘fins al capdamunt dels uns i dels altres’.

Involució autonòmica
Díez ha llençat un dur missatge contra les transferències de competències des del govern espanyol a les comunitats autònomes assegurant que ‘ja s’han fet prou concessions’. La diputada unionista ha reclamat el retorn a la centralització de serveis com l’educació. Parla d’un procés ‘autodestructiu’ de l’Estat que va iniciar-se, al seu parer, fa dècades i que ara ha arribat als ‘últims extrems’.