Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Rivera es reunirà amb Rosa Díez per a acordar la col·laboració per a les generals

El president de Ciutadans-Partido de la Ciudadania (C’s), Albert Rivera, ha anunciat que el pròxim dia 25 mantindran una reunió amb el partit impulsat per Rosa Díez, Unió, Progrés i Democràcia (UPD), per a acordar una possible col•laboració entre ambdós partits, de cara a les pròximes generals. Rivera ha recordat que la seva formació proposarà a les forces polítiques d’àmbit nacional un compromís preelectoral per a garantir que no pactaran amb els nacionalistes i permeti crear un ‘Govern de concentració’ després de les generals.

Redacció
Redacció 22/10/2007

El president de Ciutadans-Partido de la Ciudadania (C’s), Albert Rivera, en conferència de premsa, ha manifestat que ‘sumar forces amb altres partits polítics pot fer que la força de Ciutadans pugui ser major’, i ha afirmat que ‘una opció com Rosa Díez o Fernando Savater és important’. Al seu judici, és factible l’acord de col•laboració entre C’S i  Unió, Progrés i Democràcia (UPD) ja que ‘és coneguda l’afinitat ideològica’ entre ambdós partits, al mateix temps que ha considerat que és necessari començar a ‘treballar en sintonia perquè al març pugui haver una única llista electoral’. Rivera ha assenyalat que ‘és important que hagi una llista electoral’ com la del seu partit en les següents eleccions, ja que ‘és necessari que algú posi damunt de la taula assumptes que per desgràcia en els últims anys a ‘Espanya’ no s’estan portant a terme, com el debat sobre si seria possible arribar a un acord per a treballar entre constitucionalistes’.

Rivera ha recordat que la seva formació proposarà a les forces polítiques d’àmbit nacional un compromís preelectoral per a garantir que no pactaran amb els nacionalistes i permeti crear un ‘Govern de concentració’ després de les generals, i ha destacat la necessitat que el futur govern de l’Estat espanyol tingui ‘bé clara quines són les línies vermelles a no traspassar en la societat espanyola’.

C’S, segons ha manifestat Rivera, no vol que el Govern ‘depengui ni d’independentistes, ni de la inestabilitat, ni de reptes a la democràcia com el qual planteja el lehendakari basc, Juan José Ibarretxe’, amb la seva proposta de referèndum. Rivera ha afegit que C’S ‘té cabuda de cara al futur en el nostre país’, i ha comentat que ‘és necessari un partit que plantegi una regeneració democràtica, que limiti a vuit anys els mandats dels governants, i que plantegi una llei electoral amb llistes obertes’.

En el transcurs de l’acte, Rivera ha assegurat que Balears ‘és un dels focus importants de creixement’ per a C’S, pel ‘popurri ideològic desenfrenat’ que existeix allí, amb ‘un PP on ha dimitit el seu dirigent i amb una crisi interna i un PSOE que ha renunciat als principis solidaris i s’ha venut als peus de ERC’.